Showing posts with label Janmashtami. Show all posts
Showing posts with label Janmashtami. Show all posts

Tuesday, August 27, 2013

DharmaQuiz Session 230: 27-Aug-2013

Theme: Bhagawan Shri Krishna.
  1. On whose side did Krishna's brother Balarama fight the Kurukshetra war in Mahabharata? #DharmaQuiz 1526. Ans: He sided with the Kauravas, but went away for yatra during the war to avoid taking any side.
  2. How many horses were there for Ajuna's ratha during Kurukshetra war, for which Shri Krishna was the charioteer? #DharmaQuiz 1527. Ans: 4 horses. Names provided in Bhagavatam -  Saibya, Sugriva, Meghapushpa and Balahaka.
  3. The chariot that Krishna maneuvered during Mahabharata was was gifted to Arjuna by a God. Who? #DharmaQuiz 1528. Ans: Agni. 
  4. This gorgeous temple is 1 of the world's largest Krishna temples. Opened 16 years ago. Where is it?  #DharmaQuiz 1529. Ans: Bengaluru, Karnataka.
  5. Bhagawan Krishna's birth day is celebrated in Shravana month, Krishna paksha. On which Nakshatra? #DharmaQuiz 1530. Ans: Rohini nakshatra. Most say 3rd out of the 4 padas within Rohini nakshatra.


For DQ 1529 {Source: Wiki}

Top scorers for Session 230:
  1. @dolby_mehul : 5
  2. @V_in_U : 5
  3. @sambidhan : 5
  4. @Phirmi_Bodo : 5
  5. @anandt_05 : 5
  6. @surnell : 5
  7. @gboxam : 5
  8. @jairajp : 5
  9. @GuruCharan99 : 5
  10. @Tasmayi : 5
  11. @rahulghildiyal : 5
  12. @rasita : 5
  13. @manya_rao : 5
  14. @cgmagia : 5
  15. @KaushikRg : 5
  16. @Joojhaaru : 5
  17. @surenc1974 : 5
Congrats to all the scorers!
  1. @cubicle_warrier : 4
  2. @iParamanand : 4
  3. @Libreboy : 4
  4. @bhaviknz : 4
  1. @kmukundra : 3
  2. @ajittyagi1805 : 3
  3. @CurrAffairs : 3
  4. @MehulTewar : 3
  5. @BillionIndian : 3
  1. @Matressee : 2
  2. @asha_gm : 2
  3. @jaideepb : 2
  4. @vivek_joshy : 2
  5. @rexrao52 : 2
  6. @vageee : 2
  7. @kesarirang : 2
  8. @RaghuVamshee : 2
  9. @drarora_gaurav : 2
  10. @sharnarthi90 : 2
  11. @dv_tvit : 2
  12. @ankurjain200607 : 2
  13. @Mamdhata : 2
  1. @ShyamSRao8 : 1
  2. @KrishnaDharma : 1
  3. @BalMahadev : 1
  4. @Kannadiga1956 : 1
  5. @Anilkurmadih : 1
  6. @rumskmurthy : 1
  7. @talismaan : 1
  8. @rovats : 1
  9. @mypanchang : 1
  10. @TheHinduPhantom : 1
  11. @AnonDesi : 1
  12. @niranjanprabhu : 1
  13. @shreeramm : 1
  14. @pratik02pv : 1
  15. @RashtravadiM : 1
  16. @santhoshbjp : 1
  17. @rinku3009 : 1
  18. @Aghorii2 : 1
  19. @KantakKantak : 1
  20. @octotus : 1
  21. @Ameysd : 1
  22. @malleshwara : 1
  23. @deepak_aj : 1
  24. @mjrajput : 1
  25. @rinku85 : 1
  26. @sgopa75 : 1
  27. @jemin_p : 1
  28. @bhs7rocks : 1
  29. @TractorSingh : 1
  30. @realjayesh : 1
  31. @sitar_strings : 1
  32. @theprudent : 1
  33. @sibhaskaran : 1
  34. @rvaidya2000 : 1
  35. @mittaltushar : 1
  36. @sankararaman : 1
  37. @moebile : 1
  38. @V_R_R_K : 1
  39. @Dinuraghubansi : 1
  40. @vinod_gowda : 1
  41. @GRKini : 1
  42. @iDeipakk : 1
  43. @vinaygoel15 : 1
  44. @PunyaPrakop : 1
  45. @GiridharSarai : 1
  46. @viveksagrawal : 1
Happy Krishna Janmashtami to all! 

85 people got on to the scoreboard today, with many more attempting. Thanks to all.

Tuesday, August 14, 2012

DharmaQuiz Session 155: 10-Aug-2012

Theme: Bhagavata
  1. During Janmashtami 7 deities are worshiped. Krishna, Balarama, Krishna's birth parents & foster parents. Who's the 7th? #DharmaQuiz 1131. Ans: Chandika or Durga. Per Bhavishyottara Purana's Krishna-Yudhishtira talk. She's also known as Yogmaya.
  2. Name the Rakshasi who was suckled to death by baby Krishna. #DharmaQuiz 1132. Ans: Putani or Putana.
  3. Dahi Handi filled with buttermilk is broken by a pyramid of men during Gokulashtami. Usually with what object is it broken? #DharmaQuiz 1133. Ans: Coconut, symbolic of purity and truth.
  4. When a very poor childhood friend, Sudama, reluctantly meets Krishna, what does he carry as gift?  #DharmaQuiz 1134. Ans: Beaten Rice.
  5. {Final, Open till 11PM} There are 2 very famous Krishna temple towns in S India, 390KM apart, on Arbi sea coast. Name them. #DharmaQuiz 1135. Ans: Guruvayur (Kerala) and Udupi (Karnataka).
Top Scorer:

@chandrabhushanj : 5

Congrats to:
  1. @rahulghildiyal : 4
  2. @pirateadmiral : 4
  3. @geophyraj : 4
  4. @sweetandu : 4
  5. @DevNakshi : 4
  6. @Right2bRight : 4
  7. @ashutoshkulkar1 : 4
  8. @raopm9 : 4
  9. @shawjipk : 4
  10. @hchaturv : 4
  11. @FatAngryBird : 4
  12. @Susri1210 : 4
  13. @iSaakshi : 4
  14. @sharathinindia : 4
  15. @prawinsays : 4
  16. @Tasmayi : 4
  17. @arunz : 4
  • @TheArvindDhar : 3
  • @bkartic : 3
  • @ChandanYogendra : 3
  • @surenc1974 : 3
  • @pal_pec07 : 3
  • @archer_1812 : 3
  • @kalyan_sk3011 : 3
  • @shalini_mishtie : 3
  • @seshasivasailam : 2
  • @abndnkmtr : 2
  • @RiddleBoza : 2
  • @manikandan_s_k : 2
  • @jemin_p : 2
  • @dolby_mehul : 2
  • @vamshitweet : 2
  • @RastrSwabhimaan : 2
  • @philAmit : 2
  • @niraj_dave : 2
  • @abhipar7 : 2
  • @VidrohiArya : 1
  • @arunsark : 1
  • @imharshp : 1
  • @imharshp : 1
  • @pvsswamy : 1
  • @eabhvee : 1
  • @octotus : 1
  • @Rakeshpundir15 : 1
  • @suraj8989 : 1
  • @vinaybsub : 1
  • @ravighiyar : 1
  • @sahuashis : 1
  • @Tailwind3 : 1
  • @Dhanushm : 1
  • @pramodgurav : 1
  • @bezubaan : 1
  • @nanditathhakur : 1
  • @rinku3009 : 1
  • @abhipatil7771 : 1
  • @amitprabhu : 1
  • @apthamitra : 1
  • @RisingIndiawins : 1
  • @vinsisthebest : 1
  • @11thfailshayar : 1
  • @anisthereddevil : 1
  • @bhartendu2206 : 1
  • @pkaushal_99 : 1
  • @dinnair123 : 1
  • @Fight4Futur1976 : 1
  • @san_dcool : 1
  • @MrsGandhi : 1
  • @priyaooo : 1
  • @divyendupratap : 1
  • @Kaushik_Shinde : 1
  • @singhrakeshk : 1
  • @octa_sud : 1
  • @subbureddy : 1
  • @man0jsharma : 1
  • @Just_an_Indian_ : 1
  • @PiratedPirate : 1
  • @_GheTa : 0.5
  • @GetAbhi : 0.5
Congratulations to all those who successfully got to the list above! Jai Shri Krishna.