Showing posts with label Garuda. Show all posts
Showing posts with label Garuda. Show all posts

Tuesday, August 6, 2013

DharmaQuiz Session 227: 06-Aug-2013

Theme: Tirupati - Tirumala Hills
  1. Out of the 7 hills in Tirupati, over which hill is the grand Venkateshwara or Balaji temple built? #DharmaQuiz 1511. Ans: Venkatadri.
  2. Millions of people offer hair when they visit Tirupati temple. Out of the 7 hills, which hill's goddess accepts the hair? #DharmaQuiz 1512. Ans: Neela Devi of Neeladri.
  3. 7 hills of Tirumala/Tirupati are supposed to represent one for each head of a famous being close to Vishnu. Name the being. #DharmaQuiz 1513. Ans: Shesha, Vishnu's snake. Hence the place is also known as Seshachalam.
  4. Out of 7 sacred hills of Tirumala, six are linked to Vishnu or associates. But one is linked to Shiva's vahana. Which one? #DharmaQuiz 1514. Ans: Vrishabhadri named on Vrisha or bull.
  5. {Final, Open till 10 PM} Out of 7 hills of Tirumala, one looks naturally like a bird. Name the hill. #DharmaQuiz 1515. Ans: Garudadri, named after Vishu's bird vehicle Garuda.
For DQ 1515. {Pic from seearoundglobe.blogspot}
Toppers of session 227:
  1. @Sai_swaroopa : 5
  2. @gboxam : 5
  3. @cubicle_warrier : 5   
  4. @ankushraj29 : 5
  5. @manya_rao : 5
  6. @srkvanjari : 5
  7. @KaushikRg : 5
  8. @sweetandu : 5
  9. @cgmagia : 5
Congrats to:
  1. @GirishLN : 4
  2. @Baacharaju : 4
  3. @sushmahari : 4

  1. @yparikh : 3
  1. @kmukundra : 2
  2. @kiran_en25 : 2
  3. @Sravan : 2
  4. @ishuaadi : 2
  5. @ssmalani : 2
  6. @chaitanyadj : 2
  1. @Susri1210 : 1
  2. @uchidambaram : 1
  3. @rknannuta : 1
  4. @PrashantRastog1 : 1
  5. @cheenisrini : 1
  6. @Ameysd : 1
  7. @ravlu : 1
  8. @Bengalur_Huduga : 1
  9. @TechBluePrints : 1
  10. @Keefarqpaindha : 1
  11. @Bhaarateeyudu : 1

Congrats to all those who got onto the score board. Tirumala temple is the world's most visited Hindu temple (or probably the most visited among all religious places, throughout the year).

Tuesday, January 22, 2013

DharmaQuiz Session 190: 22-Jan-2013

Theme: Maha Puranas
  1. Which among the 18 Maha Puranas, is mostly covering the fish avatara of Vishnu? #DharmaQuiz 1311. Ans: Matsya Purana.
  2. There are 1000 names of Shiva's wife in one famous Maha Purana. Which one? {Hint: Her main name there is 'She Who Plays'} #DharmaQuiz 1312. Ans: Brahmanda Purana contains Lalita (She who plays) Sahasra Nama.
  3. The famous Devi Mahatmya (Glory of the Goddess Durga) is there in the shortest of the 18 Maha Puranas. Which one? #DharmaQuiz 1313. Ans: Markandeya Purana which has ~ 9000 verses.
  4. Name a famous Maha Purana, that is named after a bird. #DharmaQuiz 1314. Ans: Garuda Purana.
  5. Which of 18 Maha Puranas has Gita Mahatmya (Glory of Gita)? {Hint: Name = An Indian party's symbol} #DharmaQuiz 1315. Ans: Padma Purana.
Top Scorers for session 190:
  1. @shawjipk : 5
  2. @mrsnrao : 5
  3. @smna17 : 5
  4. @ashutoshkulkar1 : 5
  5. @S_Mandalia : 5
  6. @rasita : 5
  7. @SamitLive : 5
  8. @sharathinindia : 5
  9. @indianomad : 5
  10. @arunz : 5
  11. @abhipar7 : 5
  12. @sweetandu : 5
Congrats to:

  1. @man8shree : 4
  2. @iDevNakshi : 4
  1. @VATSApp_ : 3
  2. @pappuindian : 3
  1. @mis_rak : 2
  2. @arora_chandan : 2
  3. @BalkishanLohia : 2
  4. @mgopinat : 2
  5. @TheArvindDhar : 2
  1. @pcrajendra :1
  2. @mytemplesindia : 1
  3. @_Niranjan : 1
  4. @hashnosis : 1
  5. @sreedharag : 1
  6. @kiran_en25 : 1
  7. @DrShobha : 1
  8. @gcmogre : 1
  9. @vikrantkumar : 1
  10. @kalyan_sk3011 : 1
  11. @Marut_ : 1
  12. @pvsswamy : 1
  13. @Rajeev12284 : 1
  14. @arjjun_kodoth : 1
  15. @hirenkotak : 1
  16. @DhanyaMadhavanN : 1
  17. @shivetabhan : 1
  18. @manageall : 1
  19. @virendrabhagat9 : 1
  20. @somanathg : 1
  21. @Singh_ummm : 1
  22. @SarayuBaawan : 1
  23. @rksinghghodasar : 1
  24. @DrAbhishekGupta : 1
  25. @shurabh : 1
  26. @Mr_RightClick : 1
  27. @bhush02 : 1
  28. @piyushkmishra : 1
  29. @satheeshteki : 1
  30. @voxindica : 1
  31. @amishyam : 1
  32. @rknannuta : 1
  33. @_cowInspector : 1
  34. @FatAngryBird : 1
  35. @TheHinduPhantom : 1
  36. @lalitadvani : 1
  37. @antidespondent : 1
  38. @shamikv : 1
  39. @anil88733114 : 1
  40. @ranganathabhatt : 1
Thanks for participating!