Showing posts with label Lalita. Show all posts
Showing posts with label Lalita. Show all posts

Friday, October 11, 2013

DharmaQuiz Session 237: 11-Oct-2013

Theme: Devi Shakti's Navaratri Forms
  1. Name one form of Shakti (Devi) which is also a famous Indian raga (musical note).   #DharmaQuiz 1566. Ans. Bhairavi or Durga.
  2. One form of Devi Shakti is also the Goddess of the Hindu holy city Kashi or Varanasi. Name that. #DharmaQuiz 1567. Ans: Annapoorna. (Looking for this exact name)
  3. This form is probably the most famous form of Devi Shakti. Planet Mangala (Mars) is associated with it. Name that rupa. #DharmaQuiz 1568. Ans: Durga.
  4. This famous form of Devi Shakti has Virabhadra as her consort. Name her. #DharmaQuiz 1569. Ans: Bhadra Kali. 
  5. This form of Devi Shakti keeps her foot over a Shri Chakra. Name her.  #DharmaQuiz 1570. Ans: Lalita (Tripurasundari or Rajarajeshwari accepted too)
For DQ 1570. {Image: Wiki}
Toppers for Session 237.
  1. @KaushikRg : 5
  2. @iSaakshi : 4
  3. ‏@smna17 : 4
  4. @shanu1991 : 4
  5. @rahulghildiyal : 4
Congrats to:
  1. @meenabg18 : 3
  2. @AvinashCKM : 3
  3. @ankushraj29 : 3
  1. @agneepankh : 2
  2. @sheefal : 2
  1. @asha_gm : 1
  2. ‏@harishinamdar : 1
  3. @rao_deepak : 1
  4. @umesh511 : 1
  5. @shankarms237 : 1
  6. @shawjipk : 1
  7. ‏@rucheesharma : 1
  8. @maathinamalla : 1
  9. @trolleswar : 1
  10. @Gyan_ : 1
  11. @pooja_LuvIndia : 1
  12. @preethamsai : 1
  13. @MayankBhambhu : 1
  14. @jananisri77 : 1
  15. @ramprakashbagri : 1
  16. @PunyaPrakop : 1
  17. @cubicle_warrier : 1
  18. @lassi_da_glass : 1
  19. @MediaRebut : 1
  20. @geffbeck  : 1
  21. @saggirex : 1
  22. @stormylook : 1
  23. @suar4sure : 1
Happy Navaratri everyone!

Tuesday, January 22, 2013

DharmaQuiz Session 190: 22-Jan-2013

Theme: Maha Puranas
  1. Which among the 18 Maha Puranas, is mostly covering the fish avatara of Vishnu? #DharmaQuiz 1311. Ans: Matsya Purana.
  2. There are 1000 names of Shiva's wife in one famous Maha Purana. Which one? {Hint: Her main name there is 'She Who Plays'} #DharmaQuiz 1312. Ans: Brahmanda Purana contains Lalita (She who plays) Sahasra Nama.
  3. The famous Devi Mahatmya (Glory of the Goddess Durga) is there in the shortest of the 18 Maha Puranas. Which one? #DharmaQuiz 1313. Ans: Markandeya Purana which has ~ 9000 verses.
  4. Name a famous Maha Purana, that is named after a bird. #DharmaQuiz 1314. Ans: Garuda Purana.
  5. Which of 18 Maha Puranas has Gita Mahatmya (Glory of Gita)? {Hint: Name = An Indian party's symbol} #DharmaQuiz 1315. Ans: Padma Purana.
Top Scorers for session 190:
  1. @shawjipk : 5
  2. @mrsnrao : 5
  3. @smna17 : 5
  4. @ashutoshkulkar1 : 5
  5. @S_Mandalia : 5
  6. @rasita : 5
  7. @SamitLive : 5
  8. @sharathinindia : 5
  9. @indianomad : 5
  10. @arunz : 5
  11. @abhipar7 : 5
  12. @sweetandu : 5
Congrats to:

  1. @man8shree : 4
  2. @iDevNakshi : 4
  1. @VATSApp_ : 3
  2. @pappuindian : 3
  1. @mis_rak : 2
  2. @arora_chandan : 2
  3. @BalkishanLohia : 2
  4. @mgopinat : 2
  5. @TheArvindDhar : 2
  1. @pcrajendra :1
  2. @mytemplesindia : 1
  3. @_Niranjan : 1
  4. @hashnosis : 1
  5. @sreedharag : 1
  6. @kiran_en25 : 1
  7. @DrShobha : 1
  8. @gcmogre : 1
  9. @vikrantkumar : 1
  10. @kalyan_sk3011 : 1
  11. @Marut_ : 1
  12. @pvsswamy : 1
  13. @Rajeev12284 : 1
  14. @arjjun_kodoth : 1
  15. @hirenkotak : 1
  16. @DhanyaMadhavanN : 1
  17. @shivetabhan : 1
  18. @manageall : 1
  19. @virendrabhagat9 : 1
  20. @somanathg : 1
  21. @Singh_ummm : 1
  22. @SarayuBaawan : 1
  23. @rksinghghodasar : 1
  24. @DrAbhishekGupta : 1
  25. @shurabh : 1
  26. @Mr_RightClick : 1
  27. @bhush02 : 1
  28. @piyushkmishra : 1
  29. @satheeshteki : 1
  30. @voxindica : 1
  31. @amishyam : 1
  32. @rknannuta : 1
  33. @_cowInspector : 1
  34. @FatAngryBird : 1
  35. @TheHinduPhantom : 1
  36. @lalitadvani : 1
  37. @antidespondent : 1
  38. @shamikv : 1
  39. @anil88733114 : 1
  40. @ranganathabhatt : 1
Thanks for participating!