Friday, June 17, 2011

DharmaQuiz Session 69: 10-June-2011

Kindly refer to the following link for an introduction to what this DharmaQuiz is all about. It also has the first 19 sessions' Questions and Answers.

Then refer to the right panel of this blog window, under 'Blog Archive' section for the subsequent 49 updates.

Session 69: June 10,  2011
Theme: Dasha (Ten) Avataras
  1. One of Vishnu's early Avatara is said to have taken place in today's Multan area in Pakistan. Which one is that? #DharmaQuiz 672. Ans: Narasimha
  2. Out of all major avataras of Vishnu, which is the only one that started at noon. Hint: A very famous one. #DharmaQuiz 673. Ans: Shri Rama
  3. {Easy one} Which is the only Vishnu's major avatara that took birth at midnight? #DharmaQuiz 674. Ans: Shri Krishna.
  4. Name the early avatara of Vishnu, that is said to have taken birth in or near today's Kerala. #DharmaQuiz 675. Ans: Matsya at Kritmalatata (today's Kerala).
  5. Which major avatara of Vishnu took birth at sea? Hint: No, not the one with fins:) #DharmaQuiz 676. Ans: Kurma avatara.
  6. Name the major Vishnu's avatara, that took birth at Prayag, responsible for Guru of Rakshasas, Shukracharya's eye loss. #DharmaQuiz 677. Ans: Vamana
  7. Name the major avatara of Vishnu, that took birth in today's Haridwar region, in the afternoon.  #DharmaQuiz 678. Ans: Varaha
  8. There were 3 major avataras of Vishnu in Treta Yuga. Vamana the 1st & Rama the 3rd. Name the 2nd one. #DharmaQuiz 679. Ans: Parashurama born at Jamadagnipura.
Thanks to all those who attempted as well as those who are silently following the tweets or blog.

Watch out for  the next update! Of course, don't forget to leave your comments & suggestions, as well as subscribe to this blog. It is just a fun way to participate in sharing of religious / spiritual knowledge.

No comments:

Post a Comment