Showing posts with label Kunti. Show all posts
Showing posts with label Kunti. Show all posts

Tuesday, November 27, 2012

DharmaQuiz Session 178: 27-Nov-2012

Theme: The 18 days of Kurukshetra War in Mahabharata.
  1. On the 15th day of Kurukshetra war, who killed Dronacharya violating "No warrior may kill an unarmed warrior" Dharma rule? #DharmaQuiz 1246. Ans: Drishtadyumna. More: http://en.wikipedia.org/wiki/Dhristadyumna
  2. When Abhimanyu was killed on the 13th day of Kurukshetra war, in Chakravyuha, whom did Arjuna target as revenge next day? #DharmaQuiz 1247. Ans: Jayadratha. More here: http://en.wikipedia.org/wiki/Abhimanyu
  3. Karna beats Sahadeva & Yudhisthira in Kurukshetra battle on 17th day, but spared their lives. Sparing as a promise to whom? #DharmaQuiz 1248. Ans: As a promise to his mother Kunti on the 15th night.
  4. On which day of the 18 days' Kurukshetra war, did Shri Krishna render Bhagavad Gita to warrior Arjuna? #DharmaQuiz 1249. Ans: The very first day. It's celebrated as Gita Jayanti -> http://hinduism.about.com/od/thegita/a/gita_jayanti.htm
  5. Out of the millions who went to Kurukshetra war, only 12 warriors survived. Name 1 Kaurava survivor. #DharmaQuiz 1250. Ans: Any one of these -> Ashwatthama, Kripacharya, Yuyutsu (only son of Dhritarashtra who survived, but he fought on Pandava side), Vrishakethu (son of Karna) and Kritvarma.
Top Scorers of session 178:
  1. @Tasmayi : 5
  2. @ramas_cal : 5
  3. @iRohitBhat : 5
  4. @arunz : 5
  5. @man8shree : 5
  6. @ChdryPk : 5
  7. @sweetandu : 5
  8. @shivsankar : 5
  9. @indianomad : 5
  10. @shriram78 : 5
  11. @iSumitRk : 5
  12. @ashutoshkulkar1 : 5
  13. @SandeepHBhat : 5
  14. @lodyaashi : 5
  15. @rahulghildiyal : 5
  16. @servantofkrsna : 5
  17. @anandt_05 : 5
  18. @Manojakrishna : 5
  19. @pangalanrao : 5
  20. @neovasant : 5
  21. @philAmit : 5
  22. @shibinbly : 5
  23. @abhipar7 : 5
  24. @MandoosMallu : 5
  25. @kishan_harathi : 5
  26. @guruswamy_c : 5
  27. @smna17 : 5
  28. @TheArvindDhar : 5
  29. @keerthinarayan8 : 5
  30. @geophyraj : 5
  31. @Ethirajans : 5
  32. @vyasraj : 5
  33. @sharad_51 : 5
  34. @dolby_mehul : 5
Also, Congrats to:
  1. @sharathinindia : 4
  2. @its_poooja : 4
  3. @vamshitweet : 4
  4. @pvsswamy : 4
  5. @Keefarqpaindha : 4
  1. @AJAY_KR_GUPTA : 3
  2. @RohitR_ : 2
  3. @rinku3009 : 3
  4. @amitsinha19 : 3
  5. @flip2win : 3
  6. @gboxam : 3
  7. @R_Bhartiya : 3
  8. @SamitLive : 3
  9. @ankushanup : 3
  1. @at_patel : 2
  2. @vipulIT : 2
  3. @stille_wensen : 2
  4. @PawanDande : 2
  5. @manishwebmaster : 2
  6. @manohar_sram : 2
  7. @sathya_ngt: 2
  8. @pramodgurav : 2
  9. @AmitRVKSharma : 2
  10. @_Murali : 2
  11. @dominodeck : 2
  1. @AmitBajare1 : 1
  2. @pradysp : 1
  3. @anilkoulz : 1
  4. @VikranthKalva : 1
  5. @rZZv : 1
  6. @CACAECILIA : 1
  7. @zombiespirits : 1
  8. @balmaa : 1
  9. @hmani2000 : 1
  10. @ravin1sky : 1
  11. @venatarajan : 1
  12. @Kachnarr : 1
  13. @DAmunRa : 1
  14. @lldhr : 1
  15. @sunilmumbaikar : 1
  16. @vicramb : 1
  17. @Pseudo_Secular : 1
  18. @upendrverma : 1
  19. @ArunTatTvamAsi : 1
  20. @vga_sagar : 1
  21. @hethal09 : 1
  22. @shivoahm : 1
  23. @loveshsingla : 1
  24. @sharmayuvaraj : 1
  25. @madhuvanpushp : 1
  26. @GP545 : 1
  27. @sandeepsmys : 1
  28. @wavehit : 1
  29. @ulatyabomba : 1
  30. @ishekhar_sk : 1
  31. @mabhik : 1
  32. @deepakbharat : 1
  33. @natrajan : 1
  34. @sahucar : 1
  35. @rameshnswamy : 1
  36. @upretivineet : 1
  37. @ChoteBhai1 : 1
  38. @antidespondent : 1
  39. @karthiks_india : 1
  40. @kaliom : 1
  41. @avinashkarn : 1

Amazing response today. 100 people got to the scoreboard and many more tried! Keep up the interest friends in our Dharma and Heritage!

Tuesday, September 20, 2011

DharmaQuiz Session 88: 9-Sep-2011

Kindly refer to the following link for an introduction to what this DharmaQuiz is all about. It also has the first 19 sessions' Questions and Answers.


Then refer to the right panel of this blog window, under 'Blog Archive' section for the subsequent 68 updates.

Session 88: September 9,  2011
Theme: Pandavas and Kauravas 
  1. Who was the ONLY Kaurava who advised Duryodhana against Draupadi's vastrapaharan? a)Vikarna b)Nandana c)Mahodara. #DharmaQuiz 792. Ans: (a) Vikarana
  2. Karna used a major astra (not brahmastra) to kill one son of Bhima in Mahabharata. Name that son. a)Sarvanga b)Sutasoma c) Ghatotkacha  #DharmaQuiz 793. Ans: (c) Ghatotkacha
  3. Pandavas spent 1 year of incognito or ajnatavasa in which king's court? a)Virata b)Nala c)Jayadhrata #DharmaQuiz 794 Ans: (a) Virata
  4. Who was the only son of Kunti who was born to Surya or Sun God? a)Yudhishtira b)Arjuna c)Karna #DharmaQuiz 795. Ans: (c) Karna
  5. Name the mother of Arjuna's son who made Chakravyuha very famous. a)Ulupi b)Subhadra c)Draupadi  #DharmaQuiz 796 Ans: (b) Subhadra
List of people who got one or more answers answers right, with their scores:
  • @RohitRajpurohit : 5
  • @venkataa : 5
  • @FEEL4INDIA : 5
  • @nilayshah80 : 5
  • @man0jsharma : 5
  • @GirishLN : 5
  • @ManiKSK : 5
  • @Mimaniya : 5
  • @sharathinindia : 5
  • @NPatnaik55 : 5
  • @SwarupKS : 5
  • @mayureshgaikwad : 4
  • @mohitmathurs : 4
  • @DevNakshi : 4
  • @itsmesuresh : 4
  • @lodyaashi : 4
  • @AvinashCKM : 4
  • @praneshak : 4
  • @alka_ks : 3
  • @SantaSingh : 3
  • @chhayank : 3
  • @vamshitweet : 3
  • @_SHIVANGI__ : 3
  • @rv_nath : 3
  • @rudraveenaa : 3
  • @krish53 : 3
  • @stormylook : 2
  • @laajjo : 2
  • @manishsinghm : 2
  • @manohar_sram : 2
  • @amitgupta_lnct : 2
  • @Sshankara : 2
  • @pavanaja : 2
  • @Mandar1008 : 1
  • o@psudo : 1
  • @Karmasura : 1
  • @jithu2k1 : 1
  • @nandini2611 : 1
  • @masoodalam1 : 1
  • @666666satish : 1
  • @krish53 : 1
  • @sapana_almelkar : 1
  • @kk_ahm K : 1
  • @jitendramehta70 : 1
  • @koolkarthik : 1
  • @__Awdhi__ : 1
  • @monalisasahoo : 1
  • @AmiSri : 1
  • @ranganaathan : 1 
  • @vivek_nk : 1
  • @the_deep_throat : 1
  • @sudhindra_t : 1
  • @jaideepb : 1
  • @subhashpakhare : 1
  • @teehehea : 1
  • @madhu_shala : 1
Congratulations to all those listed above! Also, thanks to all those who attempted as well as those who are silently following the tweets or blog.

Watch out for  the next update. Usually these quiz sessions happen on Tuesday and/or Friday afternoon India time, while being open for at least 3 hours for answers to come in. Of course, don't forget to leave your comments & suggestions, as well as subscribe to this blog. It is just a fun way to participate in sharing of religious / spiritual knowledge.