Showing posts with label Magadha. Show all posts
Showing posts with label Magadha. Show all posts

Tuesday, August 7, 2012

DharmaQuiz Session 154: 7-Aug-2012

Theme: Mahabharata
  1. What's the name of Drona Acharya's father? #DharmaQuiz 1126. Ans: Bharadwaja Maharshi.
  2. Who was the Guru of Karna in Mahabharata? #DharmaQuiz 1127. Ans: Parashurama. But will also accept Lord Surya.
  3. Jarasandha was a very famous wrestler and a King in Mahabharata. Which kingdom did he rule? #DharmaQuiz 1128. Ans: Magadha.
  4. Name the Maha Astra (major weapon) that Karna used against Arjuna in Mahabharata's 17th day? #DharmaQuiz 1129. Ans: Prashuramaastra or Bhargava Astra. The Naga astra was used on the 16th day itself. This Bhargava astra was given by guru Parashurama after feeling bad about the curse he gave regarding Brahmastra.
  5. {Final, Open till 11PM} Arjuna got Pashupata Astra (weapon) from Lord Shiva. In which mountain did he get that? #DharmaQuiz 1130. Ans: Indra Keela Mountain.
Top Scorer:
@ashutoshkulkar1 : 5



Runners Up:
@shawjipk : 4
@pkagrawala : 4
@rahulghildiyal : 4
@sweetandu : 4
@DevNakshi : 4
@arunz : 4
@sharathinindia : 4
@surenc1974 : 4
@a_adarsh : 4
@dolby_mehul : 4
@hchaturv : 4   
@bkartic : 4
@prashanthkpp : 4
@iSaakshi : 4
@surnell : 4
@smna17 : 4
@deetham : 4
@sharad_51 : 4
@philAmit : 4
@pvaidyaraj : 4
@abhipar7 : 4
   
Congrats to:

@TheArvindDhar : 3
@agarwalekta1 : 3
@bhattvihang : 3
@bigvjp : 3
@jemin_p : 3

@lodyaashi : 2
@avinashkarn : 2
@shanthigrama : 2
@RohitRajpurohit : 2
@manohar_sram : 2
@bitterTab : 2
@jaideepb : 2
@aashwanikashyap : 2
@bkapilyadav : 2

@mahanteshneel : 1
@VidrohiArya : 1
@pvsswamy : 1
@rishitwt : 1
@Nalayakvoter : 1
@MyIdea_Of_India : 1
@luckyfresh : 1
@hindujanjagruti : 1
@MetalDew : 1
@man0jsharma : 1
@DevaSrik : 1
@twitrkshukla : 1
@PowercutIN : 1
@ganguli : 1
@akandpal : 1
@vis25 : 1
@simplybhavesh : 2
@parag1626 : 1
@udgeetha : 1

Thanks for taking part today.

Tuesday, December 20, 2011

DharmaQuiz Session 106: 13-Dec-2011


Theme: Mapping Mahabharata places to today's maps.
  1. What was the Mahabharata time name for Delhi, aka Dilli? #DharmaQuiz 884. Ans: Indraprastha
  2. Rukmini, the eldest wife of Krishna, was from which of today's region of Maharashtra state? #DharmaQuiz 885. Ans: Vidarbha
  3. Jarasandha, the famed wrestler king from Mahabharata, was from which of today's Indian state? #DharmaQuiz 886. Ans: Magadha or Bihar.
  4. Name the most famous queen mother from Mahabharata, whose origin is from today's NW Pakistan and Eastern Afghanistan area. #DharmaQuiz 887. Ans: Gandhari
  5. Name today's Indian state, where the location at which Krishna revealed Bhagavad Gita, exists. #DharmaQuiz 888. Ans: State is Haryana, Kurukshetra is the place.
Top Scorers in this Session:
  • @PriyaTweets_ : 5
  • @ramas_cal : 5
  • @shawjipk : 5
  • @mspenta : 5
  • @Sammy_2912 : 5
  • @hchaturv : 5
  • @saurabhvc : 5
  • @back_to_vedas : 5
  • @sharathinindia : 5
  • @Senag23 : 5
  • @pvaidyaraj : 5
  • @jagdish : 5
  • @DevNakshi : 5
  • @NikhilNikunj : 5
Also, Congratulations to:
  • @hindu_tweeter : 4
  • @GrandIndusJurix : 4
  • @kapil_dev : 4
  • @kishan_harathi : 4
  • @idurgesh : 4
  • @AvinashCKM : 4
  • @gabbar01 : 3
  • @pantgovinda : 3
  • @scharati : 3
  • @wavehit : 3
  • @psudo : 3
  • @pchaturved : 3
  • @iNIMISH : 3
  • @Rasraj : 3
  • @octa_sud : 3
  • @mamtan14 : 3
  • @folotole : 3
  • @sapana_almelkar : 2
  • @7Notes4Beats : 2
  • @voxindica : 2
  • @stormylook : 2
  • @itsmesuresh : 2
  • @radiatingenergy : 2
  • @manohar_sram : 2
  • @anivyas : 2
  • @theSaketRanjan : 2
  • @jemin_p : 2
  • @simplybhavesh : 1
  • @yuvrajsays : 1
  • @swamilion : 1
  • @surajasar : 1
  • @zincoshine : 1
  • @nimeshchandra : 1
  • @jaideepb : 1
  • @manu_bhaarat : 1
  • @kk_ahm : 1
  • @krishnarjun108 : 1
  • @kamalphil : 1
  • @IYogiBear : 1
  • @sohanjain : 1
  • @vibrantindia1 : 1
  • @gakiq : 1
  • @girikesavan : 1
  • @Sapianonline : 1
  • @srikanth_km : 1
  • @SSamdarshi : 1
  • @mayaadvaita : 1
  • @biswajeetdash : 1
  • @anuragjain12 : 1
As you can see, this was one of the easy sessions with lots of people landing on the score board. Glad to see so many folks interested in discussing India's heritage spots. Thanks to all those who attempted without getting there.

Better luck next time to everyone!